fbpx

TEKUN Mart menang ADFIAP 2021

KUALA LUMPUR, 29 OKTOBER 2021 – Inisiatif TEKUN Nasional dalam menyediakan platform kepada usahawan mikro untuk memasarkan produk di TEKUN Mart telah diiktiraf sebagai pemenang Sustainable Development Awards 2021 bagi kategori Local Economic Development pada Mesyuarat Tahunan ke-44, Association of Development Financing Institutions in Asia and the Pacific (ADFIAP) pada 27 dan 28 Oktober lalu.

Pengarah Urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif TEKUN Nasional, Dato’ Adam Abd Ghani dalam ucapannya secara maya berkata pengiktirafan ini telah memberikan semangat dan iltizam yang kuat bagi membantu usahawan tempatan untuk memasarkan produk mereka di dalam dan luar negara melalui TEKUN Mart.

Selain dari projek TEKUN Mart, TEKUN Nasional juga menerima anugerah bagi kategori SME Development bagi projek TEKUN Mobilepreneur. Lebih daripada 10 kategori dipertandingkan bagi menghargai organisasi dan individu yang telah menjalankan projek dan inisiatif terbaik untuk membantu perusahaan kecil dan sederhana (PKS).

Bertemakan “Institusi Kewangan Pembangunan (IKP) dan Peluang Pasca-Pandemik”, persidangan Mesyuarat Tahunan ADFIAP ke-44  memberi fokus terhadap usaha yang dilakukan oleh IKP bagi membantu PKS untuk terus bertahan selepas pandemik COVID-19. Melalui mesyuarat ini, pandangan dan idea berkaitan IKP diketengahkan bagi membantu industri serantau dan antarabangsa.

ADFIAP ialah sebuah platform untuk pembangunan dan institusi PKS yang terlibat dalam pembiayaan pembangunan lestari di rantau Asia Pasifik yang ditubuhkan pada tahun 1976. Terdapat 87 buah institusi anggota di 36 buah negara menyertai ADFIAP. ADFIAP juga merupakan ahli pengasas Persekutuan Institusi Pembiayaan Pembangunan Dunia yang terdiri daripada persatuan serantau dari Afrika, Asia Pasifik, Amerika Latin dan Timur Tengah. Peranan ADFIAP juga diiktiraf sebagai sebuah NGO dalam status perundingan dengan Majlis Ekonomi dan Sosial Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pakej Infaq bantu penduduk Desa Tun Razakpakej infaq tekun martMARI Mart Johor Bahru disasar pusat sehenti produk tempatan
BERKOMUNIKASI TERUS DENGAN KAMI

HUBUNGI KAMI


Kami menawarkan komitmen yang berterusan untuk meluaskan capaian anda di peringkat global.

Waktu Operasi :

Isnin – Khamis : 8.30 pagi – 5.30 petang
Jumaat : 8.30 pagi – 5.00 petang

Talian Hotline :

Tel : +603-9059 8966
Faks : +603-9059 9241
Emel : mailbox@tcorp.com.my

Alamat :

TEKUN Corporation Sdn Bhd (1082602-T)
Tingkat 4, Menara 2, Lingkaran Maju,
Jalan Lingkaran Tengah 2 Bandar Tasik Selatan,
57000, Kuala Lumpur, Malaysia

collectco tekun mart